Blok czekoladowy - przepis
Blok czekoladowy to klasyczny deser, który, mimo że już nie aż tak popularny, nadal spotyka się z dużym entuzjazmem zarówno wśród osób starszych jak i młodzieży. Jego słodki smak często idzie w parze z herbatnikami, orzechami, a czasem np. z owocami. To ciasto łatwo można zrobić w domu i jets na nie wiele przepisów, jednal jednym, który ja polecam jest przepis napisany na dole.
Składniki:
1 margaryna
pół szklanki ciepłej wody
1 szklanka cukru
1,5 szklanki kakao
3 szklanki mleka w proszku
+ dodatki
Sposób przygotowania:
1. Zagotuj margarynę, pół szklanki wody i cukier.
2. Do zagotowanej porji dodaj kakao i mleko w proszku. Dokładnie wymieszaj do powstania jednolitej masy
3. Wylej powstałą masę do formy, a następnie według swojego uznania dodaj herbatniki lub inne dodatki
4. Wsadź do lodówki na dwie godziny
5. Smacznego :)
Dodaj komentarz